HTML

Zsebszámológép programok, forráskódok, hírek

Egy blog zsebszámológép programokról, algoritmusokról, érdekességekről.

Játék

Szabadon letölthető, megújult Gazdálkodj okosan! stratégiai társasjáték szabállyal együtt.

Friss topikok

Linkblog

Texas Instruments az oktatásban

2009.04.08. 07:47 Sany80

A Texas Instruments, mint a mikrochip és az első zsebszámológép megalkotója, élen jár a számológépek oktatási célra való felhasználásának területén is.

Első grafikus számológépük, a TI-81 csak 1990-ben került piacra - ezzel több éves hátrányban voltak akkor a másik három nagy gyártóhoz (Casio, Hewlett Packard, Sharp) képest, de azóta behozták a lemaradást, és a TI grafikus számológépek képviselik ma a leginnovatívabb technológiát, és a legélénkebb online közösségi élet (fórumok, fun-site-ok, stb.) is ezekhez a számológép-típusokhoz fűződik.

Texas Instruments számológépeket használhatunk többek között az analízis, algebra, geometria, statisztika területén. Elterjedtek a CBL (Calculator-based-Laboratory) megoldások, melyekkel fizikai kísérletek nyomon követéséhez és azok kiértékeléséhez is felhasználhatjuk a TI grafikus számológépeket.

A tanárok speciális kivetítő, vagy PC-s emulátorok segítségével az egész osztállyal megoszthatják egy-egy számítás lépéseit, folyamatát a grafikus számológépeken, a diákok pedig saját készülékeiken követhetik azt.

(forrás)

Texas Instruments számológépek az Euro-Profil kínálatában

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás iskola texas ti számológép grafikus instruments

A bejegyzés trackback címe:

https://szamologep.blog.hu/api/trackback/id/tr471053170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása