HTML

Zsebszámológép programok, forráskódok, hírek

Egy blog zsebszámológép programokról, algoritmusokról, érdekességekről.

Játék

Szabadon letölthető, megújult Gazdálkodj okosan! stratégiai társasjáték szabállyal együtt.

Friss topikok

Linkblog

A Texas Instruments rövid története

2009.04.07. 07:59 Sany80

A Texas Instruments (röviden: TI) egy amerikiai cég, dallasi (Texas) székhellyel. Elsősorban félvezetőket és számítógépes technológiákat fejleszt. Az Intel és a Samsung után a világ harmadik legnagyobb félvezető-gyártója. A mobiltelefonokba szánt mikrochipek, valamint analóg félvezetők terén pedig legnagyobb gyártó. 2008-ban a Fortune magazin 500-as listáján a 185. cég volt.

A TI-t 1951-ben alapította Cecil H. Green, J. Erik Jonsson, Eugene McDermott és Patrick E. Haggerty. Először General Instruments volt a cég neve, de mivel már létezett egy vállalat General Instrument néven, ezért még abban az évben Texas Instruments-re változtatták nevet.

1958-ban egy TI alkalmazott, Jack Kilby találta fel az integrált áramköröket, 1967-ben pedig kifejlesztették az első hordozható számológépet (Texas Instruments Cal-Tech néven).

Az 1990-es években kezdett a TI grafikus számológépeket gyártani (az első modell a TI-81 volt), és a tanulók, hallgatók körében gyorsan népszerűvé vált (beépített Basic-interpreterének is köszönhetően). A TI-85 modelltől kezdődően assembly programozásra is képessé váltak a Texas Instruments grafikus számológépek.

Jelenlegi csúcsmodell a TI-Nspire, amely 2007 őszén került a boltokba.

(forrás: Wikipedia - Texas Instruments [angol])

TI számológépek vásárlása (Euro-Profil)

Ajánlott cikk:

Grafikus számológép innováció

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: történet texas számológép grafikus instruments

A bejegyzés trackback címe:

https://szamologep.blog.hu/api/trackback/id/tr611051081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása